Samen sterker tegen de levensduurte

Het leven is duur en voor sommige gezinnen en alleenstaanden is dat een steeds hardere realiteit. Door samen in groep aan te kopen willen we met Samen Sterker betere prijzen en voorwaarden verkrijgen voor iedereen en voor zij die het moeilijker hebben in het bijzonder.

Op de zitdag van vandaag (voor de groepsaankoop gas en elektriciteit) was ik dan ook blij te merken dat zij ook de weg vinden naar ons aanbod. Wat hun situatie ook was, allen klaagden over de grote hap die de energiefacturen uit hun budget neemt en de facturen die maar blijven stijgen. Mooi om dan, in afwachting van het moment dat sp.a weer plaatsneemt in de regering en werk maakt van goedkopere energie (afschaffen van de turteltaks en btw opnieuw aan 6% in plaats van 21%), met Samen Sterker concreet werk te maken van een lagere energieprijs. De mensen zullen de verhogingen nog steeds voelen maar toch minstens minder hard dan zonder de groepsaankopen.

Men vindt trouwens steeds vlotter de weg naar de groepsaankopen. Maar liefst 24.281 gezinnen uit West-Vlaanderen zijn al ingeschreven voor de eerstvolgende groepsaankoop gas en elektriciteit. Dat is trouwens niet de enige groepsaankoop die Samen Sterker organiseert. Oude getrouwen zijn de groepsaankopen mazout, dakisolatie, zonnepanelen en e-bikes maar sinds kort is dat nog aangevuld met gewone fietsen, buitengevelisolatie, een gsm-lader op zonne-energie, ... De meeste producten hebben een link met (groene) energie en duurzaamheid.

Heeft u ook interesse? Neem eens een kijkje op http://www.samensterker.be/west-vlaanderen/ voor onze groepsaankopen (nog tot 10 mei kan je inschrijven voor de volgende voor elektriciteit en gas). En uiteraard kan je zelf ook als vrijwilliger je steentje bijdragen aan dit mooie initiatief.

Zitdag 7/5 in ABVV-kantoor Torhout

Samen Sterker aan huis