Geefmarkt Torhout

Het is een initiatief dat sinds enkele jaren steeds meer succes kent: de geefpleinen waar mensen dingen die ze niet meer nodig hebben gratis weggeven.

Op 5 september zal het voor de eerste keer in Torhout georganiseerd worden. Omdat het geefplein in Torhout georganiseerd wordt op de markt werd het omgedoopt tot 'geefmarkt'. Het initiatief ontstond vanuit de succesvolle facebookgroep Free Recycle Torhout (meer dan 1.300 leden) waar mensen zaken gratis wegschenkt

Praktisch kan men op zaterdag 5 september tussen 10u en 11u spulletjes afleveren op parking Bekaert (Markt 22-23). De bruikbare zaken worden uitgestald en vanaf 11u kunnen mensen die er interesse in hebben ze meenemen. Met de vrijwilligers zorgen we ervoor dat één en ander in goede banen wordt geleid zodat er geen misbruik is. Zoals met een knipoog gesuggereerd in de Weekbode zullen belastingsbrieven of leningen niet aanvaard worden :-)

Wel kan je spulletjes in goede staat (speelgoed, oude inktpatronen, boeken, kledij, decoratie, een oude tv, huishoudgerief, ...) die enkel maar ruimte innemen in/op je kast of op zolder maar die je toch niet wil weggooien een tweede leven geven ... en er iemand anders die ze wel kan gebruiken gelukkig mee maken. Het motto is niet voor niets: the more we share, the more we have. Meer info? Contacteer Sofia Lamouchi via sofialamouchi3@gmail.com.

Tot dan!