Torhout carnaval blijft genieten

Het voordeel van in het hart van de stad te wonen is dat je maar de deur uit moet stappen om meteen in het feestgewoel te zitten. En dat is natuurlijk wat carnaval is: een feest. De kinderen kregen woensdagnamiddag al een voorproefje op de kindercarnavalfuif in Club de B waar ze zich goed jeunden. En ook vandaag was dat het geval: al een uur voor aanvang van de stoet begonnen de straten zich te vullen met vele vele kinderen en hun ouders. Het voorjaarszonnetje was daarbij uiteraard welgekomen, al bleef het toch frisjes.

Anderhalf uur lang passeerde de ene wagen na de andere en dit voorafgegaan door een stukje Torhouts erfgoed: de reuzen Sissen en Mance. De ene wagen al leuker en origineler dan de andere, maar de kinderen konden ze van de eerste tot de laatste smaken. Snoepgoed vloog ook lustig in het rond en natuurlijk geen carnaval zonder confetti: de kinderen leefden zich ten volleuit en we genoten graag met hen mee.

Wat mij betreft heeft carnaval zeker nog zijn bestaansrecht. In de Weekbode werd carnaval in vraag gesteld -onder meer wegens de kosten, het beperkt aantal Torhoutse wagens en de tanende prinsenverkiezing- maar Torhout zal zo'n evenementen nodig hebben als ze terug iets meer leven in het stadscentrum willen brengen. Ik denk dat enkel de paardenmarkt zoveel volk op de been krijgt. Nu, mogelijk kan de stad wel meer doen om iets meer couleur locale in het carnaval te krijgen en er een topweekend (in plaats van één zondagnamiddag) van te maken voor de bewoners en de middenstand.

Nu nog even de stad in om met de kinderen van de kermis te genieten ...