APPLAUS!


Voor veel jong talent was het voorbije weekend een bijzonder weekend. De Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans organiseerde naar goede jaarlijkse gewoonte twee voorstellingen van "Applaus!" waar jong en oudere studenten van de academie hun talenten lieten zien. Het leverde zoals gewoonlijk twee volle zalen met ouders, broers en zusjes, grootouders en geïnteresseerden op en we hadden geluk dat we de laatste tickets nog konden bemachtigen. Tijdens de traditionele toespraken, waar onder andere
oud-schepen Willy Depoorter in de bloemen werd gezet voor zijn jarenlange inzet voor de academie en zijn inzet voor de officiële erkenning ervan, vernamen we ook nog van schepen Lieselotte Denolf -wat velen zal verheugen- dat men zich wil blijven inzetten om ook een erkenning te krijgen voor de beeldende kunst.

Tijdens de toespraken hadden ze het iets moeilijker. De twee broers zaten dan ook vol spanning te wachten tot grote zus samen met vele andere kinderen van de klassen notenleer het podium opkwam.  Maar bij de geslaagde optredens keken ze telkens weer hun ogen uit. Zeer geslaagd. En natuurlijk genoten wij ook mee. Jolijt volop dan natuurlijk als zus voor het allerlaatste nummer het podium opkwam en enthousiast meezong met de 'dolle dwaze dierendag' ... wat dan ook de rest van de dag in onze hoofden bleef zitten.

Proficiat aan de academie voor deze mooie realisatie, een pluim voor de vele mensen die hier als leerkracht, personeelslid of vrijwilliger aan meewerkten en het ganse jaar door jongeren laten genieten en hun muzikale talenten ontwikkelen.

We kijken al uit naar volgend jaar!