Benefiet voor vluchtelingenkinderen in Duinkerke


Hart boven hard Torhout is een vereniging die onafhankelijk van partijpolitiek acties onderneemt die solidariteit in de praktijk willen omzetten. Een geslaagde Geefmarkt waar vele spullen van eigenaar wisselden in september 2015 was het eerste initiatief. Daarna volgde een wake in het CC De Brouckère uit respect en medeleven met de slachtoffers wereldwijd van terrorisme. Twee maanden geleden namen we dan deel aan de Sociale Kerstmarkt van de stad Torhout en Trosso. Met het Wereld-Dessert-Buffet zamelden we, dankzij de vele taarten die ons geschonken werden, geld
in voor de Dokters van de Wereld.

Op zaterdag 27 februari vindt ons vierde initiatief plaats in de feestzaal van café 't Rozeveld. Ten voordele van de kinderen van vluchtelingen die te Duinkerke in mensonwaardige omstandigheden overleven willen we een benefiet organiseren. Doel: voor hen een plaats voorzien om te ontspannen en te spelen. Want als er één ding duidelijk is: zij hebben hier niet om gevraagd. Ondertussen wordt hun land steeds verder herschapen tot een ruïne en blijft het het toneel van gruwelijkheden van zowel ISIS als Assad.

Hoe die plaats voor de kinderen in Duinkerke het best vorm krijgt is afhankelijk van het ingezamelde bedrag en willen we bepalen samen met Solidarity for All. Deze vereniging biedt nu reeds via vrijwilligerswerk en goederen ondersteuning in het vluchtelingenkamp. Schrijf dus nog vlug in voor een hartelijke avond in goed gezelschap, dat kan via mij, de overige bestuursleden en via bovenstaande gegevens.

In het voorjaar plannen we dan ons 5e initiatief waarbij we iedereen de kans willen geven om verder kennis te maken met Hart boven Hard en eventueel ook zelf een klein of groter engagement op te nemen. Graag tot dan!