Oxfam-ontbijt tvv 11.11.11

Het nuttige aan het aangename koppelen, zo heet dat. Deze zondagochtend zijn we met het ganse gezin naar het ontbijt van de Oxfam Wereldwinkel geweest. De kinderen genoten vooral van de ontbijtgranen en de choco, wij van de (h)eerlijke confituren en kaas. Een gezellig familie-ontbijt en ondertussen steunden we 11.11.11.

De laatste jaren verdringen de biologische, ecologische en fairtrade producten steeds meer de traditionele producten in ons huishouden: waspoeders, wasverzachters, fruitsap, handzeep, pasta, choco, fruit, ... en sinds een half jaar zijn ook vegetarische producten een vaste waarde geworden. Helemaal zonder vlees doen we het nog niet, maar we zijn toch al sterk geminderd.

En inderdaad, het kost iets meer. Maar als je weet dat de producenten van deze producten een eerlijke prijs of loon krijgen -zouden we het zelf anders willen?- en andere producten ook nog goed zijn voor het leefmilieu, dan is dat het wel waard. Als ik wat oplet met impulsaankopen zijn die euro's trouwens snel weer uitgespaard.

Tegenwoordig vind je al heel wat fairtrade, ecologische en bioproducten in de gewone supermarkt en daarnaast is er natuurlijk ook de wereldwinkel zelf die zelfs relatief ruime openingsuren heeft. Neem er zeker eens een kijkje!