Afdelingsnieuws: Rik Hoste nieuw in gemeenteraad, Freddy Vandenbruwane in OCMW-raad

Persbericht 29/10/2015: Sp.a Torhout vernieuwt mandatarissen na vertrek Danny Damman

Gemeenteraadslid Danny Damman verlaat de Torhoutse politiek. Danny voelde zich naar eigen zeggen niet meer thuis bij de partij, wat leidde tot zijn ontslag in de gemeenteraad en het lokale partijbestuur.

Door het  vertrek vinden er enkele verschuivingen plaats bij de mandadarissen. Danny Damman wordt in de gemeenteraad opgevolgd door OCMW-raadslid Rik Hoste (56). Als postbode kent Rik als geen ander de verzuchtingen van de man in de straat. Hij is actief in het Torhoutse verenigingsleven, onder andere als bestuurslid bij S-Plus, de vriendenkring van de post en het quizteam de Sparanoiacs.

Rik heeft een kritisch oog en een creatieve geest . Hij neemt dan ook met toewijding het mandaat van gemeenteraadslid op. Rik wordt vanaf januari 2016 in de OCMW-raad vervangen door Freddy Vandenbruwane (68). Freddy is al enkele jaren een actief lid van het partijbestuur en vertegenwoordigt sp.a Torhout in de cultuur- en milieuraad. Hij staat gekend als iemand die zich goed kan verdiepen in deze materies. Met een zelfde werklust  gaat hij dan ook als OCMW-raadslid aan de slag.

Freddy krijgt naast de reeds zetelende Eddy Denolf ook het gezelschap van Ine Debruyne in de OCMW-raad. Ine (27) nam in 2012 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor sp.a. De partij is blij dat ook jonge mensen de kans krijgen om een mandaat op te nemen. Ine studeerde sociale wetenschappen en is tewerkgesteld binnen de werkloosheidsdienst van het ABVV. Zij heeft dus heel wat affiniteit met sociale zaken, waardoor zij een uitgekiemd profiel heeft om OCMW-raadslid te worden.

Met deze vernieuwde ploeg wil sp.a Torhout de komende drie jaar op een eerlijke en transparante manier verder aan politiek doen.  Hierbij willen we in de eerste plaats rekening houden met de mening van de Torhoutenaar. In het kader van de actie ‘jij maakt morgen’ ontvangt iedere inwoner van de stad eerstdaags een enquête in de brievenbus. We roepen iedereen dan ook op om massaal hun mening over het reilen en zeilen van de stad met ons te delen.