Kennismaking adviesraad personen met een handicap Torhout

Voorbehouden plaatsen via gps
Deze week nam ik voor het eerst deel aan een bijeenkomst van de adviesraad voor personen met een handicap van Torhout. Het was alvast een aangename kennismaking met een kleine groep mensen die zich inzet rond dossier die belangrijk zijn voor vele mensen. Vanavond kwam Westkans langs, het West-Vlaams bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid. Zij gaven een demonstratie van hun toepassing om eenvoudig met je gps de voorbehouden parkeerplaatsen te vinden.



Een nuttige toepassing, zeker als je in een vreemde stad bent. De toepassing werkt op de drie best verkopende gps-merken: Tomtom, Garmin en Mio. Via je computer/laptop kan je de nodige programma's op je gps installeren. Er is ook een app die je op je smartphone kan installeren Tomtom Go.

Situatie voorbehouden parkeerplaatsen in Torhout
Wat Torhout betreft gebeurde de inventarisatie wel al ruim vier jaar geleden zodat het overzicht niet volledig up to date is maar Westkans liet weten dat zij binnenkort een update zullen vragen aan het stadsbestuur. Als je als particulier trouwens merkt dat er een voorbehouden parkeerplaats niet vermeld staat of er een voorbehouden parkeerplaats verdwenen is, kan je dat ook melden via deze site. Leuk aan de toepassing is ook dat je kan zien of de parkeerplaats van goede kwaliteit (grootte) is of niet. Hier onder vind je een overzicht voor Torhout met toch redelijk wat oranje en rode parkeerplaatsen.

Voorbehouden plaats aan het postkantoor
De demonstratie leidde meteen ook tot een bespreking van de voorbehouden parkeerplaatsen in Torhout. Vooral de voorbehouden plaats bij het postkantoor zorgt blijkbaar voor irritaties. Toch een locatie waar velen van ons, en dus ook mensen met een mobiliteitsbeperking, regelmatig heen moeten. Deze is blijkbaar zo klein dat je er als rolstoelgebruiker niets mee kan aanvangen. De schepen beloofde dat zij het zou aankaarten.

Een aangename eerste kennismaking. Wordt vervolgd.

Interessante linken:
Adviesraad voor personen met een handicap Torhout 
Westkans
Navigeer en parkeer