Strijdbare en gezellige nieuwjaarsreceptie SP.a Torhout

Op 1 februari hield SP.a Torhout haar nieuwjaarsreceptie naar goede gewoonte in het zaaltje van De Mazzel.

Leden en sympathisanten werden naast het gebruikelijk natje en droogje getrakteerd op twee sterke sprekers met Danny Boussauw, de nieuwe voorzitter van SP.a Torhout, en Rik Desmet, federaal secretaris Algemene Centrale ABVV.

De nieuwe voorzitter ging in op enkele lokale dossiers waarbij het welzijn van de mensen centraal staat. Het betrof onder meer het nefaste terugschroeven van subsidies voor de verenigingen, terwijl zij een belangrijke meerwaarde betekenen voor het welzijn en het welvoelen van de inwoners, de nood aan een meer verkeersveilig gemeente, wat ook een belangrijke impact heeft op het welzijn van de inwoners, het aanslepend dossier rond het industriepark, terwijl nieuwe jobs al een hele tijd hoognodig zijn en werk dichtbij huis ook een positieve invloed heeft op het welzijn, enzovoort. Het zaaltje was goed gevuld en de toehoorders luisterden aandachtig.

Rik Desmet ging dan weer in op de nationale politiek, de afbraakpolitiek van de huidige rechtse regering die de grote vermogen ongemoeid laat maar het de gewone mensen ondertussen steeds moeilijker maakt, geen geld heeft voor sociale zaken maar ondertussen miljarden investeert in gevechtsvliegtuigen, waarvan het jaarlijks onderhoud meer zal kosten dan wat men uitgeeft aan ontwikkelingssamenwerking, ... Het verhaal is ons goed bekend.

Achteraf werd er nog gezellig gekeuveld, nieuwtjes uitgewisseld en de banden aangehaald met de SP.a-afdeling van Zedelgem.

Rond 13u30, na het opruimen van tafels en stoelen, gingen de usual suspects als laatsten maar met een goed gevoel naar huis voor het vervolg van hun zondag. Klaar voor een nieuw uitdagend jaar ...

Eerstvolgende afspraak: