Stadstraktaat Torhout met sprotjes

Ik had het al schertsend al op Facebook gezet: "sympathiek van de stad Torhout om aan mijn verjaardag te denken, maar ze moeten ook niet overdrijven hé". Wel, de nieuwjaarsdrink met optreden op de markt viel heel goed mee. 37 jaar en vandaag heb ik dus voor de eerste keer sprot gegeten met dank aan het stadstraktaat van de stad Torhout. Ook Yunus en Zarah vonden het lekker trouwens. Om de dorst te lessen was er vanalles te krijgen en - heel attent - ook kleine brikjes sinaasappelsap voor de kinderen.

Wat viel er nog meer op? In vergelijking met Lovendegem swingt de nieuwjaarsviering in Torhout letterlijk. De Fifties Fever slaagden er in om heel wat benen in beweging te brengen. Uitbundig dansen voor het podium zat er niet in, maar tussen het publiek waren er toch heel wat mensen die de benen niet stil konden houden. De toeschouwers genoten duidelijk van de energieke band die bij vriestemperaturen het beste van zichzelf gaf. Anderzijds verhinderde dit ook het sociaal aspect van de nieuwjaarsdrink niet, wat toch de hoofdbedoeling is van zo'n evenement. Heel wat partijgenoten waren trouwens ook aanwezig.

En er zijn natuurlijk altijd zaken die anders of beter kunnen maar van gezaag word je niet vrolijker. De opstelling op de markt kon misschien wel iets beter want die grote kerstboom versperde toch wel het zicht op het podium. En wat randanimatie voor de kinderen zou het misschien compleet maken. Maar zelfs los daarvan is het dus een zeer geslaagd initiatief en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Voor een stad als Torhout met meer dan 20.000 inwoners verwachtte ik trouwens wel iets meer volk. Ik kan u alleszins verzekeren: diegenen die er niet bij waren hadden ongelijk. Dus stip de eerste zondag van januari alvast aan in uw agenda.

En zo loopt de kerstvakantie ten einde ... Voor mij betekende de kerstvakantie op twee werkdagen na twee weken volledige aandacht en tijd voor het gezin en vooral de kinderen. Dat was dus genieten. De jaarwissel zelf vieren we traditioneel altijd in Torhout, maar nu was het fijn dat we na het vuurwerk al op vijf minuten thuis stonden met de kinderen. Een aangename jaarovergang was het dus zeker ... Hopelijk heeft ook u ervan genoten en kan u er met fris gemoed tegenaan voor 2015!