Krantenbericht

bron: Krant van West-Vlaanderen editie Torhout, 19 december 2014, (JS)

"Politici komen, politici gaan, maar SP.A blijft altijd bestaan"
Torhoutse SP.A vernieuwt zijn bestuur en herverdeelt politieke mandaten



TORHOUT
De Torhoutse SP.A heeft de voorbije weken harde noten te kraken gekregen door het plotse vertrek van twee socialistische sterkhouders uit de politiek: eerst boegbeeld, voorzitter en gemeenteraadslid Dalila Douifi en vorige week secretaris en OCMW-raadslid Wim Verschelde. De partij is echter weer recht aan het krabbelen: ze heeft een vernieuwd bestuur gevormd en de beschikbare politieke mandaten herverdeeld.

"Dit is aboluut geen eindpunt, maar het begin van een nieuwe periode", aldus Danny Boussauw, die Dalila Douifi als voorzitter van de lokale partijafdeling heeft opgevolgd. "Politici komen, politici gaan, maar SP.A blijft altijd bestaan. Bovenal willen we volop kansen geven aan de jongeren."

Werking gemeenteraad
Paul Dieryckx heeft Dalila Douifi als gemeenteraadslid én fractieleider opgevolgd. Hij heeft ook zitting in het vernieuwde partijbestuur. Dat bestaat uit voorzitter Danny Boussauw, ondervoorzitter Ine Debruyne, penningmeester Paul Dierickx, gemeenteraadslid Danny Damman, Rik Hoste, Nick Mouton, Eddy Denolf, gemeenteraadslid Vanessa Jodts, Georges Verschaeve, Freddy Vandenbruwane, Free Hemeryck en gemeenteraadslid Martine Vanwalleghem. "Met dit team kunnen we de toekomst verzekeren", maakt Paul Dierickx zich sterk. "We zullen op een positieve en constructieve wijze aan politiek doen, al zal onze houding in de gemeenteraad uiteraard afhangen van hoe de CD&V-bestuursmeerderheid zich daar gedraagt. Er dient dringend aan de manier van werken binnen dat beleidsorgaan gesleuteld te worden. Dat kan onder andere door het beloofde dagelijks bestuur van de gemeenteraad eindelijk in werking te laten treden, zodat belangrijke dossiers vooraf met de fractieleiders van de oppositie kunnen besproken en afgetoetst worden. We zullen ons hard inspannen om zoveel mogelijk zaken te realiseren die de Torhoutse bevolking ten goede komen."

Stoelendans in OCMW
In de OCMW-raad leidt het vertrek van Dalila Douifi en Wim verschelde uit de politiek tot een kleine socialistische stoelendans. Rik Hoste vervangt al in december Wim Verschelde als OCMW-raadlid en Eddy Denolf zal vanaf januari de plaats van Paul Dieryckx in die raad innemen. Vanaf Nieuwjaar 2016 zal ook de jeugdige Ine Debruyne haar intreden in de OCMW-raad doen en dit ter vervanging van niet-partijgenoot Renaat Vandenbroucke.

Jongeren staan klaar
Met Ine Debruyne en Free Hemeryck staan er voor SP.A twee jonge krachten klaar voor de aflossing vna de wacht. "Ik ben intussen al enkele jaren lid van het partijbestuur en nam in 2012 voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen deel", aldus Inge. "Het vertrek van Dalila Douifi en Wim Verschelde is uiteraard jammer voor onze partij, maar wat Free en ik van hen leerden, is niet verloren. Dalila inspireerde ons met haar politieke buikgevoel en de gedrevenheid waarmee zij aan politiek deed. Het blijft mij levendig bij hoe zij oprecht verontwaardigd kon zijn over onrecht. van Wim onthoud ik dan weer zijn idealisme en grote werkkracht. We zullen als jongeren in hun voetsporen treden en het in ons gestelde vertrouwen niet beschamen." (JS)