Versterken, verbreden, overtuigen, veranderen

Parlementsleden en vele leden van de basis kwamen vandaag samen in Zwevegem voor een provinciaal ledencongres. We kregen informatie over de processen die de partij momenteel doorloopt om de werking, de boodschap en hoe die bij de mensen te krijgen te verbeteren met uiteenzettingen van John Crombez, Bruno Tobback, Karin Temmerman, Freya Van den Bossche en Ingrid Lieten. Daarna was het aan de aanwezigen om hun insteek te geven.
Het enthousiasme en de motivatie was er alleszins om er de komende jaren keihard tegenaan te gaan. Nu de rechtse partijen hun ware
gelaat tonen en de mensen zelfs harder treffen dan ze voor de verkiezingen konden geloven ('het zal allemaal zo erg wel niet zijn', 'links overdijft', ...), moet de sp.a een alternatief aanreiken en de noodgedwongen oppositiekuur gebruiken om te verbreden en zich te versterken zodat we er bij de volgende verkiezingen opnieuw staan en dit beleid dat nefast is voor de gewone gezinnen, het sociale middenveld en zelfs voor een groot deel van de lokale ondernemingen terugdraaien.