Plattelandsdag Torhout terug naar de boerderij?

Een ritje op een boerenpaard, massa's dieren gestreeld, een tocht op een 'vliegend' tapijt voortgetrokken door drie boerenpaarden, bijen bestudeerd, zelf een nestkastje in elkaar getimmerd, nog wat in de speeltuin gespeeld, een ijsje gegeten en nog zoveel meer ... Wat kunnen kinderen nog meer wensen?  Alles was ook zeer professioneel georganiseerd tot en met de parking toe. De plattelandsdag in de kinderboerderij van Torhout was dus zeer geslaagd! Dat de formule gesmaakt wordt merkte je ook aan de grote opkomst. Honderden kinderen en hun ouders genoten van de activiteiten onder een stralende zon.

En toch ... toch moest ik terugdenken aan Lovendegem. Daar werd de dag van de landbouw in 2013 echt op een boerderij georganiseerd. Dat geeft toch een andere sfeer voor alle stadskinderen die soms nog weinig voeling hebben met een echte boerderij. Springkastelen, optredentjes, enzovoort zijn natuurlijk fun maar voor mij persoonlijk mogen de boerderij, de dieren, de producten en het platteland wel iets centraler staan ... 

Misschien een ideetje voor 2015 of 2016: een kinderboerderijdag zoals zaterdag vol fun maar daarnaast ook een echte authentieke dag van de landbouw! Daar moet het stadsbestuur toch oor naar hebben :-)