Batjes in Torhout

Deze ochtend waren de mannen van de groendienst druk bezig met het verwijderen van gras en onkruid nabij de Burg. Als je zelf nog schepen geweest bent dan doet dat onmiddellijk een belletje rinkelen: de stad wordt nog snel even extra opgesmukt want straks wordt hier veel volk verwacht!

Sinds we in het hartje van Torhout leven vonden we het hier in feite nog verbazend rustig maar daar komt tot zondag dus verandering in. Natuurlijk maken we daar geen probleem van.
We zijn in het hartje van Torhout komen wonen en dan weet je dat het af en toe wat levendiger is, maar dat heeft ook zijn charme.

We zijn dus in blijde verwachting van onze eerste Torhoutse 'batjes', een mix van muzikale optredens, acrobatische acts, levende standbeelden, dans, proeven met 'heerlijk houtland', kermis en uiteraard drank en eten op overvolle terrasjes en hoogdagen voor de lokale zelfstandigen.

Een goed chronologisch overzicht van wat wanneer te beleven is heb ik jammer genoeg online niet teruggevonden. Dat lijkt me toch een werkpunt voor het stadsbestuur. Naast de officiële activiteiten zijn er in de rand trouwens nog zaken te beleven zoals cafés die zelf een optredentje organiseren, ... Het zou ook leuk zijn daarop zicht te krijgen.

Wie Torhout badend in het zonnetje op zijn best wil zien is de komende dagen dus welkom! Straks doe ik wellicht al een eerste rondje ... Onze kinderen waren deze ochtend al laaiend enthousiast toen ze zagen dat de kermis werd opgebouwd. Tot hun groot jolijt heb ik dan beloofd dat we al eens kort langs zouden gaan na school en je mag er zeker van zijn dat ze dat nog niet vergeten zullen zijn :-)

... ziezo, terug ... de kinderen hebben zich geamuseerd maar de vrijdagavond blijkt alleszins geen publiekstrekker te zijn. Jammer voor het groepje dat optreedt aan de Burg en dat het met zéér weinig publiek moet stellen. Het groepje is dan ook nergens op de aankondigingen terug te vinden. Noch in de aankondiging, noch in het persdossier vind je zelfs terug dat er op vrijdagavond al één of meerdere optredens zijn. Op de terrasjes, vooral aan de markt, zitten wel mensen maar het is toch heel rustig voor dergelijk evenement ... Doet een beetje denken aan de jaarmarkt in Lovendegem, waar de publieksopkomst ook altijd het onderwerp van discussie was ... Benieuwd naar de komende dagen ...