Robin-pas


Veel ouders kunnen de schoolkosten van hun kind niet betalen. De kinderen missen daardoor vaak heel wat kansen om er zelf iets moois van te maken. 

De Stichting Robin heeft als doel ervoor te zorgen dat binnen tien jaar geen enkel kind in ons onderwijs nog kansen misloopt omwille van die schoolkosten. In Torhout maakt het middelbaar van Sint-Rembert deel uit van de Robin-scholen. Dat betekent dat de kinderen die daar school lopen een Robin-pas kunnen krijgen. Die pas kan je gebruiken om schoolboeken in stukken te betalen, renteloos, en eventueel met een korting. 

Is het moeilijk voor je om de schoolkosten te betalen? 

➔ Als je maandelijks een leefloon, een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen of sociale toeslag krijgt van de overheid, dan kan je via het invulstrookje onderaan laten weten dat je in aanmerking komt voor een Robin-pas. 

➔ Indien je dit niet weet: 

◆ Bij het OCMW kan je navragen of je een leefloon krijgt. 

◆ Bij je uitbetaler van je ‘kindergeld’ kan je navragen of je een sociale toeslag krijgt. Dat kan je ook zien op de rekeningafschriften van je bank. 

◆ Op het kleefbriefje van je ziekenfonds kan je zien of je een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen krijgt (als de code eindigt op 1, weet je dat je daar recht op hebt). Je kan het natuurlijk ook even vragen aan je ziekenfonds 

Kom je in aanmerking voor een Robin-pas? Laat het zeker weten aan je school. Dat kan via onderstaand invulstrookje. Zij geven je dan binnenkort, zonder dat iemand dat hoeft te weten, een Robin-pas per kind, met een woordje uitleg. Meer info over ons vind je op www.stichtingrobin.be.

------------------------------------------------------------------------------

Geef dit strookje af aan het onthaal van de school waar uw zoon of dochter volgend jaar zal studeren. Naam leerling: _______________________________________

0 Ik krijg een leefloon 

0 Ik krijg sociale toeslag 

0 en wens bij de start van volgend schooljaar een Robin-pas. 

Handtekening: