Sociale Kruidenier De Kommisje

Vanavond met de leden van de welzijnsraad op bezoek geweest in De Kommisje. De sociale kruidenier in de Beerstraat 24 (straat achter de kerk) waar gezinnen met financiële problemen met een budget producten aan zeer voordelige tarieven kunnen aankopen. 

Gedaan met zoals vroeger hetzelfde pakket voor iedereen, maar producten op maat. Het is nog steeds geen supermarkt uiteraard maar een grote stap vooruit voor de 140 gezinnen die er nu al gebruik van maken. De sociale kruidenier is een initiatief van het Sociaal Huis en wordt ondersteund door een team van 10 vrijwilligers.

Over enkele maanden gaat de Kommisje trouwens met een marktwagen naar de wijken Sint-Henricus en Wijnendale. Meer info daarover volgt later.

Wil je weten of je in aanmerking komt? Ken je mensen die er baat bij hebben? Informeer zeker eens bij het Sociaal Huis/OCMW van Torhout of verwijs hen warm door, want het is een gegeven dat veel gezinnen die er recht op hebben er geen beroep op doen omdat ze niet 'durven' of er niet van op de hoogte zijn. Nochtans zijn zo'n initiatieven er net om iedereen die het tijdelijk of langdurig nodig heeft om welke reden dan ook te helpen.

#WarmTorhout